6 Temmuz 2011 Çarşamba

Justin Bieber Hakkında

Evet arkadaşlar yeni bir yazıda daha birlikteyiz. Bu yazımda Justin Bieber'dan bahsedeceğiz. Öncelikle Justin Bieber nedir, kimdir, ne değildir bir bakalım.



Justin Drew Bieber  (d. 1 Mart 1994]), Kanadalı pop, modern R&B sanatçısı.
Kariyeri, video paylaşım sitesi Youtube'a koyduğu videoların 2008 yılında Scoot Braun tarafından keşfedilmesiyle başladı. Daha sonraları Braun, Justin Bieber'ın menajeri olmuştur. Braun Atlanta'da, Bieber veR&B sanatçısı Usher tanıştırmış ve Bieber Usher ve Scoot Braun'nun ortak şirketi Raymond Braun Media Group (RBMG) ile anlaşma imzalamış,ardından Island Records ile albüm kontratı yapmıştır.[9][10]
Justin Bieber'ın ilk single'ı One Time oldukça iyi bir çıkış yakalamış ve One Less Lonely Girl single ile birlikte Kanada Hot 100'de 15'e, Bilboard Hot 100'de ise ilk 20'ye girme başarısı elde etmiştir. Bieber'ın ilk albümü "My World" 17 Kasım 2009'da çıkmıştır. Ayrıca 2. devam albümü "My World 2" büyük başarı yakalamış, albümden çıkan ilk single Baby uluslararası başarı elde etmiştir, Baby klibi ile dünyanın en büyük video paylaşım sitesi Youtube'da en çok izlenen video rekorunu kırmıştır. 2010 yılı Amerikan Müzik Ödülleri'nde “Yılın Sanatçısı”, “Yılın Pop/Rock Albümü”, “Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı” ve “Yılın En İyi Pop/Rock Erkek Sanatçısı”, 2010 yılı MTV Video Müzik Ödülleri'nde “En İyi Yeni Sanatçı” ve 2010 yılı MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde “Yılın Erkek Sanatçısı” ödülünü kazanmıştır. -Vikipedi


Justin Bieber'ın kim olduğunu ve müzik hayatını kısaca aklımıza yerleştirdikten sonra yazıma giriş yapıyorum.
Gördüğünüz üzere Justin Bieber'ın genç yaşına rağmen inanılmaz bir başarısı söz konusu. Bu başarısında en büyük etken şüphesiz ki spektaküler boyutlara ulaşmış hayran sayısı. Bizim asıl konumuz ise şu: Justin Bieber'ın neden bu kadar çok hayranı var? Şimdi biraz da ondan bahsedelim.


Justin Bieber'ın şarkılarına kesinlikle kötü diyemeyiz. Pop seven ve dinleyen birinin hoşuna gidebilecek kalitede şarkıları var. Ama bu kadar büyük bir hayran kitlesine sahip olması için yeterli miydi? Bence kesinlikle değildi. Ben bir Heavy Metal dinleyicisiyim. O yüzden bir pop sanatçısına hayranlık duymam imkansıza yakın bir şey.


Benim gözümde Dünya'nın en iyi Pop veya R&B sanatçısı Rihanna'dır. Onlardan sonra Katy Perry, Bruno Mars, Inna vs. sayabilirim. Ama pop müziği sınırları içerisinde bu kadar kaliteli müzik yapan insanların yanında Justin Bieber'ın bu kadar hayran toplamasını anlayamıyorum. Örnek verecek olursak; Rihanna'nın Twitter'da takipçi sayısı 5,5 milyonken, Justin Bieber'ın 10,8 milyon. Nedir bu Justin Bieber çılgınlığı. İnternette biraz araştırma yaptım ve Justin Bieber'la ilgili tüm sayfalarda en çok rastladığım yorum şu:"Ay çok tatlı, tipe/saçlara bak ay süper ya". Ee afedersin ama gerizekalı mısın sen? Bu adam müzik yapıyo. Bi şarkıcının tipi çok iyi diye ünlü olması ne kadar mantıklı? Şimdi siz karşı tez olarak Rihanna, Katy Perry, Inna vs.nin de tipleri, vücutları vb. uzuvları ve organları çok güzel diyeceksiniz. Ben de o zaman diyorum ki: Şu siktiğimin at gözlüklerini çıkar da adam gibi dinle onları. O insanların demin belirttiğim bölümleri gayet güzel olmakla beraber sesleri, şarkıları ve canlı performansları iyi bir sanatçıda olması gerekenden bile daha iyi. Ama buna rağmen Justin Bieber kadar ünlü değil hiçbiri. 


Justin Bieber'ın hayran kitlesine baktığımızda 10-18 yaş aralarında Türkiye ayağı %99 ergen olan kızlardan oluştuğunu görüyoruz. Yani içinden işe yarar insan bulmaya çalışsan bulamazsın büyük ihtimalle. O yüzden biraz rahatım. Ama Justin Bieber'dan kaliteli bu kadar çok sanatçının hakkının yenmesini sindiremiyorum. Heavy Metal sanatçılarının hakkının yenmesine zaten alıştık ama artık pop sanatçıları da hakettikleri yerlerde değiller. Sırf bu gerizekalı Bieber ve onun ergen arkadaşları yüzünden. Lan neyse ben bi şey demiyorum bok yesinler.

2 yorum:

  1. sonu süper bitirmissin brocum \m/ ozzy osbourne unda dedigi gibi ne diyoruz "who the fuck is justin bieber" anan zaa xde

    YanıtlaSil
  2. Zaaaaaaaa xd

    YanıtlaSil